PC

Valve predstavio Dota kartičnu igru – Artifact

U toku je najveće i najznačanije godišnje Dota 2 takmičenje, The International 7, koji ujedno u neku ruku predstavlja i Valvecon, pa je Valve iskoristio priliku da predstavi svoju prvu novu igru još od CS:GO.

Proteklih godina, nošeni neverovatnim planetarnim uspehom Hearthstonea, mnoge male i velike kompanije pokušavaju da kopiraju taj uspeh, poput Bethesde sa The Elder Scrolls: Legends ili CD Projekt sa Gwent: The Witcher Card Game

Fanovi su se nadali i maštali šta bi to moglo biti, koju će novu igru Valve da pokaže, i kada je Day9 krenuo da hajpuje masu, uzbuđenje je samo dodatno raslo, ali onda kada je prikazana kartična igra, publika je ispustila razočarani uzdah.

https://twitter.com/nickisnixed/status/895091539025698816

Ne zbog toga što je u pitanju kartična igra, već zato što su se nadali da ćemo konačno videti nešto veliko i novo od Valvea, a ne samo spinof igru već postojeće Dote 2.

Za sada imamo veoma malo detalja, osim toga da igra stiže 2018. godine i da će imati dosta mehanika preuzetih direktno iz MOBA žanra. Day9, koji je bio domaćin događaja, je podelio sa publikom par informacija.

Tabla će imati 3 lejna, baš kao i u Dota 2, igrači će kontrolisati 5 heroja koje će moći da opremljuju predmetima (opet, kao i u MOBA žanru), postojaće kripovi, karte koje će imati trajne efekte na lejnove, kao i klasične minion karte. Dakle, igra će poprilično kombinovati elemente kartičnih i MOBA igara.

Biće zanimljivo videti da li će kartice moći da se trguju, što bi bio presedan u žanru digitalnih kartičnih igara, ali Valve praktično već im ustanovljenu i dobru infrastrukturu za tako nešto preko Steama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top