PLAY! ; PLAY! Zine

2K Games naterao The Sixth Axis da ukloni 3/10 recenziju NBA 2K18?

Jutros je osvanula jedna veoma kontroverzna situacija sa kompanijom koja i onako ima sve više problema da održi kredibilitet i čast pred gejmerskom javnošću.

Naime, po Redditu i forumima počela je da kruži informacija da je popularni portal The Sixth Axis “zamoljen” od strane 2K Games da ponovo “razmotri” ocenu koju je dao NBA 2K18, a to je izuzetno malih 3 od 10.

Autor recenzije je jasno stavio da je niska ocena pre svega znak protesta zbog bezobraznog sistema mikrotransakcija i ingejm valute koja je implementirana u igru, jer bukvalno morate da kupujte sve da biste iole mogli da napredujete.

Iako je recenzija igre i ocena uredno stajala na meta sajtu Open Critic, preko noći je mistično nestala, a u delu recenzije The Sixth Axis stoji tekst “u procesu izrade”.

Sama činjenica da je izdavač javno zamolio kritičara da ukloni/promeni svoju ocenu je poprilično ozbiljna stvar, pa se po Redditu ljudi sa pravom pitaju, ako se ovako nešto po nekad desi javno, zamislite koliko se toga dešava iza očiju javnosti.

Iz portala The Sixth Axis su u međuvremenu rekli da su u dogovoru sa 2K Games privremeno uklonili recenziju zbog “određenih grešaka”, i da nije bilo pritiska, vać samo molbi, ali to ne umanjuje činjenicu da je izdavač pokušao javno da utiče na ocenu koju je kritičar dao njihovoj igri. Sa druge strane, i The Sixth Axis  snosni odgovornost zato što su pristali da uklone ocenu i tako učestvuju u presedanu,

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!