PLAY! ; PLAY! Zine

Ancestors Legacy i Sloveni u real-time strategiji

Strategija u realnom vremenu, nekada jedan od najcenjenijih žanrova, u moderno doba uglavnom je ustupila mesto savremenim akciono-taktičkim derivatima kao što je MOBA. Ipak, još uvek postoje razvojni timovi koji veruju da RTS ima publiku željnu svežeg materijala, a među njima se našla i grupa Poljaka okupljenih pod imenom Destructive Creation.

Za svoje poslednje delo, Ancestors Legacy, tvrde da je utemeljeno u realnosti i precizno prati istorijske događaje, čemu svakako doprinosi spisak dostupnih plemena: Vikinzi, Anglosasi, Germani i, što će posebno biti zanimljivo igračima sa ovih prostora, Sloveni. Svaka od pomenutih zaraćenih strana ima sebi svojstvenu taktiku i jedinice koje će eksploatisati na bojnom polju kroz niz bitaka manjeg ili većeg obima. Prikazani gameplay za sada pruža samo ograničen uvid u ono što Ancestors Legacy nudi, ali se može reći da viđeno i te kako obećava.

Ancestors Legacy za sada nema fiksan datum izlaska (kako sam developer kaže, “uskoro”) i jedino se zna da su u izradi verzije za PC i Xbox One.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!