PLAY! ; PLAY! Zine

Beli Vuk – dokumentarac o nastanku prve Witcher igre

Čuveni serijal igara The Witcher nedavno je proslavio 10 godina od izlaska prve igre daleke 2007. godine.

Bilo je tu puno emocija i uspomena, kao podsetnik ovog decenijskog  putovanja od jednog prikrivenog hita pre deset godina, pa sve do planetarno popularnog naslova i franšizom koja se smatra jednim od najboljlih RPG serijala svih vremena.

U to ime kanal arhn.eu pripremio je jedan zaista sjajni i bogati dokumentarac koji nam priča priču o nastanku prve igre i o tome kako je ona od stranica uzmeđu korica knjiga o Vešcu prešla put do prve Witcher igre.

Dokumentarac traje gotovo dva sata, ali vam apsolutno preporučujemo da ga ogledate ukoliko ste ljubitelj Vičera i generalno ukoliko želite da vidite priču tih vrednih i posvećenih ljudi iz CD Projekta koji stoje iza ovog remek-dela. Kako je tekao proces, koje su bile njihove inspiracije i želje prilikom rada na igri, gde je išlo dobro, gde je bilo problema… Kroz snimak uglavnom pratimo razgovore sa ljudima iz tima koji je radio na igri, tako da su sva iskustva iz prve ruke.

Ono što takođe daje autentični šmek dokumentarcu je to što je urađen na poljskom, imajući u vidu da je CD Projekt poljski tim, ali su dostupni i titlovi na engleskom, koji su urađeni direktno od strane autora dokumentaraca, tako da možemo svi da ga pratimo bez problema.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!