PLAY! ; PLAY! Zine

Blizzard pravi novu igru – MMO strategija!

Da Blizzard već duže vreme ozbiljno radi na novom velikom projektu nije tajna, pogotovo ako znamo da je poslednjih godinu dana veliki broj ključnih ljudi raznih igara povučen iz svojih matičnih timova kako bi se pridružio novom timu u radu na toj još nenajavljenoj igri.

Dastin Brauder (Dustin Browder) je otišao sa mesta direktora Heroes of the Storm da bi radio na tom projektu, zatim glavni WoW PvP dizajner je takođe postao deo tog novog tima, a čak je i Dejvid Kim napustio poziciju glavnog multiplejer dizajnera u StarCraft 2, kako bi se pridružio ovoj ekipi odabranih.

Ipak, sve do sada nismo tačno znali o čemu se radi, ali zahvaljujući novoj poziciji otvorenoj u Blizzardu saznali smo žanr! Nova igra će biti MMO RTS! Dakle kombinacija klasične strategije u realnom vremenu sa masovnim onlajn multiplejerom. Ono što nas je pomalo razočaralo, a što se da zaključiti na osnovu oglasa za posao, je što će ovo biti igra za mobilne platforme, jer svaka od pozicija koja se traži pominje u sebi rad na aplikacijama za mobilne uređaje i iskustvo u radu na Unity endžinu.

Jedna od pozicija za ovu igru (FX artist) pominje da se traži umetnik sa iskustvom i sa smislom za rad na elementima iz WarCraft univerzuma, što znači da nas potencijalno očekuje možda nova WarCraft strategija, ali sa MMO i mobilnim obrtom.

Šta da mislimo o ovome? Zasita nismo sigurni. Sa jedne strane, mobilni gejming većinu hardkor gejmera automatski asocira na “kežual” igranje i u tom smislu nas plaši u kom pravcu će se kretati ovaj projekat, pogotovo u svetu mikrotransakcija i f2p mamipara, u šta se industrija video-igara pretvorila poslednjih godina. Ali nas sa druge strane, kao stare Blizzard fanove, uvek raduje kada saznamo da Blizzard radi na nečemu novom, pogotovo ako je još smešteno u WarCraft svet.

Da li će WarCraft 4 zapravo biti mobilna igra? Nešto poput Clash of Clans, ili kako su na Neogafu dobro primetili, nešto poput već postojeće MMO RTS mobilne igre, Art of Conquest, koju možete videti na trejleru ispod.

Oglas za posao gde se pominje da će ta igra biti mobilni MMO RTS, možete pronaći na ovom linku.

 

 

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!