PLAY! ; PLAY! Zine

Igra PUBG dobila zasebnu kompaniju – PUBG korporaciju

Svima je poznato koliku popularnost ima PlayerUnknown’s Battlegrounds, a to najbolje zna i studio Bluehole, iz čijeg ogranka je ova igra proistekla, koji je sada od dela svog tima načinio punokrvnu kompaniju.

PUBG kompanija će se u potpunosti fokusirati na razvoj i globalni rast popularne igre. Na njenom čelu se nalazi vođa nekadašnjeg tima Čang Han Kim koji je prezadovoljan ovom odlukom i izjavljuje: “Ova nova struktura nam omogućava da budemo što okretniji u širenju strateških poslovnih mogućnosti koje uključuju potencijal igre u esports sektoru i rast PUBG-a kao prave globalne franšize.”

Biće jako interesantno kako će se PUBG snaći u sve većem e-sports biznisu, a ova izjava takođe znači da možemo očekivati još više novina za kraće vreme.

Nedavno je PlayerUnknown’s Battlegrounds postavio novi rekord sa čak 1 i po milion igrača, koji su se u jednom trenutku našli u igri.

Trenutno su kretori ove igre u sukobu sa studiom Epic, zato što su za igru Fortnite kreiran Battle Royale mod, koji nudi veoma slično iskustvo poput onog iz PUBG, i potpuno je besplatan.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!