PLAY! ; PLAY! Zine

Retro platformer, Griff the Winged Lion, prikuplja sredstva preko Kickstartera, a tu je i besplatni demo

Na Kickstarteru sredstva za razvoj trenutno prikuplja jedna veoma zanimljiva igra, nazvana Griff the Winged Lion, koja će sa svojim dizajnom animacija iz ere Playstation 1 i Nintendo 64 konzola mnoge vratiti pravo u detinjstvo.

Tim nezavisnih developera želi da do 5. oktobra prikupi 25000 dolara, kako bi nastavili sa radnom na svim elementima igre i dodavanju novih nivoa. Glavna inspiracija timu jeste odavanje počasti najpopularnijim maskotama iz devedesetih godina, Crash i Spyro the Dragon, ali isto tako u žanr 3D platformera uvode i nešto novo.

U igri pratite priču jednog glavnog karaktera, Grifina, a na raspolaganju su još 4 sporedna, sa kojima prelazite raznolike nivoe i učestvujete u brojnim mini igrama.

Sve posetioce Kickstarter stranice očekuje besplatni demo, koji će vam najbolje pokazati da li vredi podržati razvoj ili ne. Demo pruža jedan deo nivoa gde Grifin može trčati, hodati i leteti kako bi sakupio što više svetlucavih predmeta. Kao glavno oružje u borbi koristi rukavice koje neprijatelje pretvara u statue od zlata, poput kletve kralja Mide iz grčke mitologije.

Ako kampanja prođe uspešno Griff the Winged Lion bi izašao krajem 2018. godine za PC, Playstation 4 i Xbox One. A najavljen je još jedan demo, nakon zavšetka kampanje, i beta testiranje naredne godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!