PC

Retro platformer, Griff the Winged Lion, prikuplja sredstva preko Kickstartera, a tu je i besplatni demo

Na Kickstarteru sredstva za razvoj trenutno prikuplja jedna veoma zanimljiva igra, nazvana Griff the Winged Lion, koja će sa svojim dizajnom animacija iz ere Playstation 1 i Nintendo 64 konzola mnoge vratiti pravo u detinjstvo.

Tim nezavisnih developera želi da do 5. oktobra prikupi 25000 dolara, kako bi nastavili sa radnom na svim elementima igre i dodavanju novih nivoa. Glavna inspiracija timu jeste odavanje počasti najpopularnijim maskotama iz devedesetih godina, Crash i Spyro the Dragon, ali isto tako u žanr 3D platformera uvode i nešto novo.

U igri pratite priču jednog glavnog karaktera, Grifina, a na raspolaganju su još 4 sporedna, sa kojima prelazite raznolike nivoe i učestvujete u brojnim mini igrama.

Sve posetioce Kickstarter stranice očekuje besplatni demo, koji će vam najbolje pokazati da li vredi podržati razvoj ili ne. Demo pruža jedan deo nivoa gde Grifin može trčati, hodati i leteti kako bi sakupio što više svetlucavih predmeta. Kao glavno oružje u borbi koristi rukavice koje neprijatelje pretvara u statue od zlata, poput kletve kralja Mide iz grčke mitologije.

Ako kampanja prođe uspešno Griff the Winged Lion bi izašao krajem 2018. godine za PC, Playstation 4 i Xbox One. A najavljen je još jedan demo, nakon zavšetka kampanje, i beta testiranje naredne godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top