PlayStation 4

U igri Fortnite greškom omogućen cross-play između Playstation 4 i Xbox One konzola

Svima je dobro poznato da kompanija Soni iz raznih razloga uopšte ne želi da omogući cross-play sa Majkrosoftovom konzolom. Ali u pucačini Fortnite su tokom vikenda igrači na Playstation 4 i Xbox One uređajim igrali međusobno i bez ikakvih problema.

Ovo su pre svega primetili igrači, koji su ovu zapanjujuću pojavu podelili na redditu, iako su se odmah pojavili skeptici koji su govorili da to nije istina, našao se veliki broj korisnika koji su potvrđivali ovo, čak su i dva igrača napravila fotografiju kako igraju rame uz rame na različitim konzolama.

Do ovoga nije došlo namernom odlukom developera, već je za to, kako iz Epic studija potvrđuju, kriv problem konfiguracijom, odnosno bag, koji je sada ispravljen.

Ovo je prva igra u istoriji koja je, barem na kratko, omogućila kros-igranje između dve suparničke konzole, dok je ta funkcija za PC i Playstation 4 već bila dostupna. Iako se Soni žestoko protivi kompaniji iz Redmonda, tokom vikenda korisnici konzola u ovoj igri nisu imali problema u igranju. Zbog čega je uklanjanje ove funkcije stvarno razočaravajuće, zato što bi i mnoge druge igre pratile ovakav potez, i od toga bi benefit imali i igrači, ali i sami proizvođači.

Pošto je ovaj bag ispravljen i cross-play onemogućen, Fil Spenser, vođa Xbox odeljka, je izjavio kako bi bio srećniji da je ova funkcija ostala uključena.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top