PC

AC: Origins ima loot kutije ali ih ne možete kupiti za pravi novac

Izgleda da je sistem loot kutija postao potpuno neizostavan i sada ga većina developera implementira u svoje igre, bilo da one pripadaju multiplejer ili singlplejer branši.

Na red je došla i kompanija Ubisoft sa Assassin’s Creed: Origins, koja je u pomenutu igru već implementirala loot kutije, ali sa jednim obrtom, za njihovu kupovinu se neće koristiti pravi novac, već jedino valutu koja se može sakupljati u igri. Što znači da nećemo viđati mikrotransakcije.

Igrači će otvaranjem kutija dobijati retke predmete, do kojih mogu doći istraživanjem ogromnog Egipta i infiltriranjem vojnih baza, što je još jedna pozitivna stvar za one koji žele da budu što dalje od otvaranja kutija, rekao je direktor igre, Ašraf Ismail u razgovoru za Eurogamer.

Letos je izbila prava kontroverza oko Middle-Earth: Shadow of War i uvođenja ovih kutija za koje je bilo potrebno izdvojiti pravi novac putem mikrotransakcija, iako se radi o igri za jednog igrača koja već košta “standardnih” 60 dolara.

Ovih dana je publika razočarana sa mikrotransakcijama i istim sistemom u Star Wars: Battlefront 2 beti kompanije EA, pošto je igra dosta oslonjena na pay-to-win princip i sama progresija igrača vezana za kupovinu karata i drugih dodataka.

Kakav je vaš stav, da li izdvajate više novca za kupovinu loot kutija ili ih izbegavate?

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top