Vesti

Bivši zaposleni u Naughty Dog studiju tvrdi da je bio seksualno zlostavljan

Seksualno zlostavljanje je i dalje veliki globalni problem i nažalost ne zaobilazi ni industriju video igara, pošto se Dejvid Balard, bivši zaposleni, u Naughty Dog studiju na svom tviter profilu požalio kako je tokom rada u ovom studiju bio žrtva seksualnog zlostavljanja.

U nizu tvitova je naveo kako je 2015. godine bi seksualno zlostavljan i da je nakon toga njegovo radno okruženje postalo veoma toksično. Kada se Dejvid obratio Soniju povodom neprijatnosti, narednog dana je dobio otkaz, zato više nije bio potreban kompaniji i ponuđeno mu je 20,000$ kako bi ćutao o svemu.

Kao razlog da tek sada progovori o svemu ovome je naveo nedavne događaje u Holivudu, gde su slavne glumice optužile Harvija Vajnštajna da ih je seksualno zlostavljao.

Ubrzo je Naughty Dog odgovorio na ove tvrdnje: “Nismo našli dokaze o tvrdnjama gospodina Balarda da je zlostavljan na bilo koji način u Naughty Dogu ili Soniju. Vrlo ozbiljno shvatamo i shvataćemo prijave na seksualno uznemiravanje i druge postupke na radnom mestu. Od najveće je važnosti za nas da održimo bezbedno i produktivno radno okruženje koje nam svima omogućava da delimo strast za pravljenje igara.”

Dejvid je u Naughty Dogu radio šest godina i to na Uncharted 2, 3 i 4, kao i na Last of Us.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top