PC

CD Projekt RED odgovara na optužbe o lošem tretmanu zaposlenih

witcher3 geralt wild hunt

Poslednjih nedelja glasine o veoma lošim radnim uslovima u poznatom poljskom gejming gigantu CD Projekt RED počele su rapidno da rastu i gomilaju se, što je privuklo i pažnju mnogih medija, te na kraju izazvalo i zvanično saopštenje od strane samog vrha kompanije, koje je u ponedeljak objavljeno na njihovom Tviter profilu.

U tom saopštenju, koje kao da okoliša oko konkretnog problema, se navodi da su svesni negativnih kritika sadašnjih i bivših zaposlenim, koje su uglavnom došle sa poznatog sajta Glassdoor, gde anonimni zaposleni mogu da daju iskrene kritike kompanija i radnog okruženja.

Poslednjih meseci kritike na tom sajtu za CD Projekt RED postale su često negativne, gde zaposleni kritikuju menadžment koji “uopšte i ne voli igre”, kao i to da su veoma nisko plaćeni i da moraju često da rade i po preko 50 sati nedeljno, te da kompanija uopšte ne raste u skladu sa svojim uspehom, već da menadžement stalno izbegava dodatno zapošljavanje, kako bi smanjio troškove.

Ovo je posebno zabrinulo fanove u kombinaciji sa tim da imamo veoma malo informacija u dugo iščekivanom projektu Cyperpunk 2077, o kome se praktično godinama ćuti, pa se fanovi sa pravom pitaju šta se tu dešava.

Na tviteru su se pismom obratili Marcin Ivinski, suosnivač kompanije, i Adam Badovski, glavni čovek studija. U tom pismu kažu da razumeju da nije uvek lako, ali da se oni uvek trude da naprave maksimalno dobre i kvalitetne uslove za sve svoje zaposlene i da ne razumeju odakle te kritike dolaze, ali isto tako kažu da imaju “set vrednosti koji mora da se poštuje” i koji je kompaniju i doveo tu gde sada jeste. Kažu da u velikoj firmi poput CD Projekt, ljudi stalno dolaze i odlaze i da svakako ima onih koji su i zadovoljni i koji su nezadovoljni, i da oni uvek rado slušaju sve kritike. Što se tiče kritika da firma sporo raste, kažu da su samo nakon Witcher 3 proširili firmu na preko 400 zasposlenih i da ona nastavlja da raste u skladu sa potrebama jednog tako velikog projekta kao što je Cyberpunk 2077.

Celokupnu izjavu po ovom pitanju možete pročitati na tvitu ispod:

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top