PC

Developeri uklanjaju loot kutije iz igre Dauntless

U godini kada čak i igre sa singlplejer sadržajem prisvajaju sistem loot kutija, sa ciljem da igrači izdvoje dodatan novac za šansu da dobiju neki redak predmet, pojavljuje se nezavisni studio Phoenix Labs, koji će iz svoje igre, Dauntless, u potpunosti ukloniti loot kutije.

Developeri su se na ovakav potez odlučili nakon odaziva zajednice i internih razgovora u studiju, koji su započeli nakon izbijanja kontroverzi vezanih za loot kutije. “Jedna od stvari koja nije pružala najbolje iskustvo je monetizacija bazirana na loot kutijama. Udaljavamo se od tog sistema, tako da će naša monetizacija biti nalik onoj u igrama Warframe i Path of Exile, gde birate stvari koje želite da kupite umesto da do nje dolaze preko kutija.” izjavio je vođa dizajna – Kris Kleruks.

Takođe, izvršni producent, Desi Hjuston, je u razgovoru za PC Gamer objasnio da žele da kreiraju igru u kojoj igrači znaju šta kreatori rade i da to rade zbog ispravnih razloga. “Ne želim da izgradim kompaniju koja je poznata po sposobnosti oduzimanja kapitala, ili drugih gluposti, od igrača.”

Ako slučajno niste čuli za Dauntless, to je igra u kojoj igrači formiraju timove od 4 igrača kako bi se izborili sa čudovištima. Igranje je trenutno omogućeno samo onim koji podrže razvoj, dok će početkom naredne godine Dauntless postati besplatan za igranje. Pogledajte trejler:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top