Vesti

Majkrosoft obustavio proizvodnju Kinect uređaja

Kompanija Majkrosoft je posredstvom sajta co.design objavila da je proizvodnja Kinect uređaja obustavljena i da se jedini preostali aparati nalaze kod prodavaca.

Za one koji ne znaju, Kinect je linija uređaja izrađenih za Xbox konzole i računare koja je korisnicima omogućavala interakciju sa uređajem uz pomoć gestura i glasovnih komandi a bez potrebe za kontrolerom. Prva verzija uređaja je izašla 2010. i bila je namenjena Xbox 360 konzoli, verzija za next-gen konzolu je izašla 2013. godinu, a pre se Kinect pojavio i za Windows PC.

Iako su sve verzije uređaja zajedno prodate u preko 35 miliona primeraka, uspeh nije bio veliki, pošto su veliki developeri odbacili prilagođavanje svojih igara za ovakav vid korišćenja.

Ovakva odluka se i očekivala, pošto su Majkrosoftove nove konzole, Xbox One S i Xbox One X, proizvedene bez postojanja Kinect porta za priključivanje.

Da li ste vi imali prilike da se susretnete sa ovim uređajem, kakvi su vaši utisci?

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top