PLAY! ; PLAY! Zine

Middle-Earth: Shadow of War dostupan za kupovinu

Nakon i ne toliko dugog, ali svakako bolnog, perioda čekanja Shadow of War je dostupan za kupovinu, ova igra je nastavak Shadow of Mordor iz 2014. godine i donosi znatno unapređeniji Nemesis sistem uz čiju pomoć sada možete kreirati čitave armije orkova u borbi protiv mračnog gospodara.

Još dana od kada se saznalo da dobijamo novu igru sa čuvenom Tolkinovom tematikom, Middle-Earth: Shadow of War se popeo na sam vrh liste najiščekivanijih igara ove godine, ali niko nije ni sanjao toliko trnovit put do izlaska.

Još početkom juna smo dobili obaveštenje da će igra biti odložena za 10. oktobar, što smo prihvatili sa razumevanjem kako bi razvojni studio, Monolith, doneo kompletan sadržaj. Međutim tokom tog perioda je implementiran kontroverzni Market u kome su predstavljene mikrotransakcije sa loot kutijama, što je bila svakako nelogična odluka za igru fokusiranu na singlplejer iskustvo. Potom je kreiran i Forthog DLC, kojim je pokrenuta inicijativa za prikupljanje novca za porodicu preminulog kolege, koja je bila gotovo skandalozna zato što su samo kupovine sa teritorije SAD išle u dobrotvorne svrhe dok bi izdavač, Warner Bros, profitirao. Na svu sreću, ovaj DLC je povučen iz prodaje i sada ga svi dobijaju potpuno besplatno.

Kada sve ovo ostavimo po strani i sagledamo šta igra stvarno pruža fanovima, pred nama je dostojni nastavak sa znatno više sadržaja i unapređenom grafikom.

 

Pre nego što odmah skočite na preuzimanje, osigurajte se da imate dovoljno prostora na vašem računaru, pošto Shadow of War zauzima oko 100GB prostora.

Tu je i novi trejler kako bi vas zagrejao za sam izlazak, uživajte.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!