PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo čini 2/3 prodatog gejming hardvera u septembru

Da je Switch jedna od najuspešnijih konzola koje je Nintendo izbacio bilo je jasno praktično već u prvom mesecu izlaska konzole, ali rezultati koje ova konzola donosi ne prestaju da rastu.

Prema izveštaju kompanije NPD Group koja analitički prati tržište video-igara u SAD, tokom septembra Switch je bio ubedljivo najprodavanija konzola na tržištu, a od svih gejmeskih artikala u prodavnicama hardvera, čak 2/3 su činili upravo Nintendo Switch i Nintendo 3DS.

Veliki hitovi koji su u proteklom periodu izašli za Switch i dalje zauzimaju top mesta na listi najprodavanijih igara, a tek se očekuje veliki bum kada krene zimska sezona praznika i velikih šoping groznica na zapadu, koju Switch još uvek nije “doživeo”, imajuću u vidu da se konzola  pojavila u martu ove godine.

U narednom periodu očekuje se izlazak velikih naslova koji će drastično uticati na prodaju ove ionako već popularne konzole, mislimo pre svega na Fire Emblem Warriors i Super Mario Odyssey, koji izlaze 20. i 27. oktobra, ali i na velike Bethesda hitove koji će se uskoro pojaviti na Switchu, DOOM i The Elder Scrolls V: Skyrim, koji dolaze na Switch 10, odnosno 17. novembra.

Taman pred sezonu praznika, 2. decembra, stiže i Xenoblade Chronicles 2, nastavak jednog od najboljih konzolnih RPG naslova prethodne generacije.

Šta mislite, da li je Switch zasluženo preuze primat na tržištu konzola?

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!