PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo čini 2/3 prodatog gejming hardvera u septembru

Da je Switch jedna od najuspešnijih konzola koje je Nintendo izbacio bilo je jasno praktično već u prvom mesecu izlaska konzole, ali rezultati koje ova konzola donosi ne prestaju da rastu.

Prema izveštaju kompanije NPD Group koja analitički prati tržište video-igara u SAD, tokom septembra Switch je bio ubedljivo najprodavanija konzola na tržištu, a od svih gejmeskih artikala u prodavnicama hardvera, čak 2/3 su činili upravo Nintendo Switch i Nintendo 3DS.

Veliki hitovi koji su u proteklom periodu izašli za Switch i dalje zauzimaju top mesta na listi najprodavanijih igara, a tek se očekuje veliki bum kada krene zimska sezona praznika i velikih šoping groznica na zapadu, koju Switch još uvek nije “doživeo”, imajuću u vidu da se konzola  pojavila u martu ove godine.

U narednom periodu očekuje se izlazak velikih naslova koji će drastično uticati na prodaju ove ionako već popularne konzole, mislimo pre svega na Fire Emblem Warriors i Super Mario Odyssey, koji izlaze 20. i 27. oktobra, ali i na velike Bethesda hitove koji će se uskoro pojaviti na Switchu, DOOM i The Elder Scrolls V: Skyrim, koji dolaze na Switch 10, odnosno 17. novembra.

Taman pred sezonu praznika, 2. decembra, stiže i Xenoblade Chronicles 2, nastavak jednog od najboljih konzolnih RPG naslova prethodne generacije.

Šta mislite, da li je Switch zasluženo preuze primat na tržištu konzola?

Naš Gaming Podcast

Facebook:

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!