Nintendo Switch

Nintendo čini 2/3 prodatog gejming hardvera u septembru

Da je Switch jedna od najuspešnijih konzola koje je Nintendo izbacio bilo je jasno praktično već u prvom mesecu izlaska konzole, ali rezultati koje ova konzola donosi ne prestaju da rastu.

Prema izveštaju kompanije NPD Group koja analitički prati tržište video-igara u SAD, tokom septembra Switch je bio ubedljivo najprodavanija konzola na tržištu, a od svih gejmeskih artikala u prodavnicama hardvera, čak 2/3 su činili upravo Nintendo Switch i Nintendo 3DS.

Veliki hitovi koji su u proteklom periodu izašli za Switch i dalje zauzimaju top mesta na listi najprodavanijih igara, a tek se očekuje veliki bum kada krene zimska sezona praznika i velikih šoping groznica na zapadu, koju Switch još uvek nije “doživeo”, imajuću u vidu da se konzola  pojavila u martu ove godine.

U narednom periodu očekuje se izlazak velikih naslova koji će drastično uticati na prodaju ove ionako već popularne konzole, mislimo pre svega na Fire Emblem Warriors i Super Mario Odyssey, koji izlaze 20. i 27. oktobra, ali i na velike Bethesda hitove koji će se uskoro pojaviti na Switchu, DOOM i The Elder Scrolls V: Skyrim, koji dolaze na Switch 10, odnosno 17. novembra.

Taman pred sezonu praznika, 2. decembra, stiže i Xenoblade Chronicles 2, nastavak jednog od najboljih konzolnih RPG naslova prethodne generacije.

Šta mislite, da li je Switch zasluženo preuze primat na tržištu konzola?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top