Domaća Scena

Predstavnik NRA optužio video-igre za masovnu pucnjavu u Las Vegasu

Osim ukoliko baš ne pratite vesti, verovatno ste upoznati sa tragičnom pucnjavom koja se prošle nedelje desila u čuvenom Las Vegasu, kada je jedan penzioner iz čista mira krenuo sa prozora jednog hotela da puca u masu od 35 000 ljudi koji su došli na koncerte u okviru festivala kantri muzike.

Rezultat tragedije je 58 mrtvih i skoro 500 povređenih, i to je do sada najveći broj žrtava u nekoj masovnoj pucnjavi koju je izvela jedna osoba u istoriji Amerike. Ovo je ponovo otvorilo debatu u slobodi kupovine oružja u Americi, i previše liberalnim zakonima koji omogućavaju praktično svakom pristup izuzetno smrtonosnim puškama.

U jednom intervju koji je predstavnik američke nacionalne asocijacije pušaka dao, on je negirao da je slobodna prodaja oružja odgovorna za tako veliki broj masovnih ubistava koji se dešavaju po Americi, već da glavnu odgovornost ima, kako kaže, “kultura nasilja” koja je po njemu postala ogromni motiv u svim oblastima života, a kao glavne činioce te kulture, optužio je holivudske filmove i video-igre.

Trenutak kada govori da su video-igre krive, možete videti na samom kraju ovog snimka, od oko 11 minuta.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top