PLAY! ; PLAY! Zine

Predstavnik NRA optužio video-igre za masovnu pucnjavu u Las Vegasu

Osim ukoliko baš ne pratite vesti, verovatno ste upoznati sa tragičnom pucnjavom koja se prošle nedelje desila u čuvenom Las Vegasu, kada je jedan penzioner iz čista mira krenuo sa prozora jednog hotela da puca u masu od 35 000 ljudi koji su došli na koncerte u okviru festivala kantri muzike.

Rezultat tragedije je 58 mrtvih i skoro 500 povređenih, i to je do sada najveći broj žrtava u nekoj masovnoj pucnjavi koju je izvela jedna osoba u istoriji Amerike. Ovo je ponovo otvorilo debatu u slobodi kupovine oružja u Americi, i previše liberalnim zakonima koji omogućavaju praktično svakom pristup izuzetno smrtonosnim puškama.

U jednom intervju koji je predstavnik američke nacionalne asocijacije pušaka dao, on je negirao da je slobodna prodaja oružja odgovorna za tako veliki broj masovnih ubistava koji se dešavaju po Americi, već da glavnu odgovornost ima, kako kaže, “kultura nasilja” koja je po njemu postala ogromni motiv u svim oblastima života, a kao glavne činioce te kulture, optužio je holivudske filmove i video-igre.

Trenutak kada govori da su video-igre krive, možete videti na samom kraju ovog snimka, od oko 11 minuta.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!