PC

Blizzard planira još da balansira WarCraft 3 pre remasterovane verzije

Kako nam je nedavno izašao StarCraft: Remastered, jedna od gorućih tema i teorija među Blizzard fanovima jeste da vrlo uskoro možemo da očekujemo i remasterovane verzije drugih kultnih Blizzardovih klasika iz tog vremena, Diablo 2 i WarCraft 3.

Osim želja, ova razmišljanja se baziraju i na nekim oglasima za posao koji nagoveštaju da se radi na ovome, ali i zbog toga što je Warcraft 3 počeo da dobija baš aktivnu pažnju od Classic Games tima u Blizzardu.

Ipak, stariji producent ovog tima, Piter Stilvel, rekao je da žele da dodatno “našteluju” Warcraft 3 pre nego što urade remasterovanu verziju. On je rekao da su do testiranja novih mapa došli tako što su na forumu videli da se igrači najviše žale na zastarele i dosadne mape, te na njihovu lošu balansiranost, pa je zato to i bio prvi korak koji su preduzeli.

Ono što dalje žele, jeste da donesu još balans izmena. Naravno, novi set mapa će sam po sebi na to značajno uticati, ali bi želeli da i sada, posle 15 godina, malo uzdrmaju metu. Naime, nisu srećni sa time kako Orc uvek ide sa Blade Masterom i Undead sa Death Knightom, pa žele da malo tvikuju brojke kako bi bolje balansirali korisnost heroja i ravnomerno igranje svih. Oni kažu da se ne boje promena, i ne smatraju da je balans u Wc3 uklesan u kamenu, već da tu ima još da se radi.

Što se Dibalo 2 tiče, tu je stvar malo drugačija, i tu je glavni problem to što je igra prepuna varalica; botera i ljudi koji koriste skripte kako bi postigli što bolje rezultate za rang listu. Tako da će se ovde fokusirati pre svega na implemnitranju zaštitnih sistema koji će umeti da lako i efikasno prepoznaju ljude koji koriste nedozovljene stvari i u skladu sa tim ih sankcionišu i tako učine ostalim igračima ovo iskustvo prijatnijim.

Naravno, isti problem postoji i u WarCraft 3 u vidu map-hackera i automatizovanih radnji, i na tom problemu se takođe radi.

Dakle, WarCraft 3 i Diablo 2 remastered verzije se svakako planiraju, ali Blizzard želi da prvo dobro ispegla originalne verzije ovih igara pre njihovih remastera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top