Vesti

CD Projekt Red potvrdio da će Cyberpunk 2077 imati samo singlplejer bez mikrotransakcija

Početkom prethodne nedelje dobili smo izjavu od direktora poljske kompanije, CD Projekt Red, da će Cyberpunk 2077 posedovati onlajn elemente, koji je u današnje vreme “neophodan za postizanje uspeha na duže staze”. Sve ovo je izazvalo veliku zabrinutost fanova da će se svima omiljena kompanija od prepoznatljivog singlplejer iskustva okrenuti ka multiplejeru i uvođenju mikrotransakcija i loot kutija.

Na svu sreću, kompanija je u odgovoru na Twitteru rekla da ne brinemo jer će Cyberpunk 2077 pružati iskustvo slično The Witcher 3. “Kada mislite o CP2077, ne očekujte ništa manje od TW3 – omgromni singlplejer, otvoreni svet, RPG vođen pričom. Nema skrivene cake, dobijate ono što za šta ste platili – bez gluposti, samo iskreni gejming kao Wild Hunt. Pohlepu prepuštamo drugima.”

Poslednja rečenica, vezana za pohlepu, u tvitu se odnosi na probleme do kojih je doveo Electronic Arts sa Star Wars: Battlefront 2, gde je igračima potrebno čak 40 sati igranja za otključavanje jednog heroja, ili da ulože na stotine dolara za otključavanje dodatnog sadržaja. Nedugo zatim, mikrotransakcije su privremeno uklonjene iz igre, a Belgija je započela istragu povodom loot kutija, kojom bi Battlefront 2 i Overwatch klasifikovala kao kockanje.

U drugim vestima, endžin na kojem će Cyberpunk 2077 raditi je funkcionalan, što predstavlja ogroman iskorak u razvoju, i znamo da rad teče u najboljem redu.

Naravno, datum izlaska i dalje ostaje enigma, i biće otkriven tek naredne godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top