PLAY! ; PLAY! Zine

Civilization VI – najavljena Rise and Fall ekspanzija

Najnovija igra u popularnom serijalu strategija, Civilisation VI, će naredne godine dobiti veliku ekspanziju nazvanu Rise and Fall, koja donosi brojne novine i elemente.

Ekpanzija će doneti Great Ages sistem, gde se civilizacija može uzdići ili propasti u ključnim istorijskim momentima, gde će postojati i zlatno i mračno doba, koja će imati bitan ali privremen uticaj na napredovanje u igri, i na taj način dodatno produbljuju strateške elemente.

Lojalnost će u ekspanziji biti od velikog značaja, i zavisiće od ere, tako da se može desiti da tokom niske lojalnosti dođe do pobune u gradu i da se on oslobodi od jednog igrača i samim tim postane laka meta drugima. Guverneri sada slanjem u grad učestvuju u aktivnoj odluci igrača u razvoju grada i njegovom proširenju.

Vanredne situacije su takođe novina i one funkcionišu tako što obaveštavaju kada neki od igrača postane napredniji i stekne veliku prednost u odnosu na ostale, kao što je promena religije celog grada, korišćenje nuklearnog oružja i slično.

Rise and Fall takođe donosi 9 novih lidera i čak osam novih civilizacija, koje će razvojni tim blagovremeno otkriti.

Više detalja o Rise and Fall ekspanziji možete naći na zvaničnoj Steam stranici, a ona će za PC izaći 8. februara naredne godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!