PLAY! ; PLAY! Zine

Developeri Clicker Heroes 2 odustali od free2play modela iz etičkih razloga

Clicker Heroes je jedna od veoma lakih, ali isto tako i zaraznih igara gde je cilj samo uništavati čudovišta brzim kliktanjem, koja je bila potpuno besplatna za igranje, ali su njeni developeri, studio Playsaurus, zaradili velike novce kroz mikrotransakcije.

Sada Playsaurus radi na drugom delu, u kojem će odbaciti free to play model i naplaćivati igru iz, kako oni navode, etičkih razloga i kako bi zarađivali sa čistom savešću.

U objavi na blogu je navedeno kako prvi deo nije uopšte zahtevao kupovinu bilo čega kako bi igrači napredovali kroz igru, i da su i pored toga ” igrači su potrošili na hiljade dolara na kupovinu rubina(in gejm valute)”, što je studiju donelo ogromnu zaradu, i nemaju problema sa osobama koje voljno i svesno ulažu novac, već ih brine ona druga strana.

“Ako ste bogati, slobodno, ali ne želimo novac ako dolazi od nekoga ko je zažalio zbog toga, i ako je to njima pogoršalo život kao rezultat. Nažalost, te osobe se uglavnom stide da zatraže povraćaj novca. Vratili bismo novac istog trenutka, nije da je svaki od rubina ručno iscrtan, nemamo nikakve troškove vraćanja novca.”

Baš iz tog razloga će Clicker Heroes 2 koštati 30 dolara, i svako će moći da povrati uloženi novac do godinu dana nakon obavljene kupovine. Prvi deo će i dalje ostati isti i neće doživeti nikakve promene.

Kako se vama čini ova odluka, recite nam u komentarima.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!