PLAY! ; PLAY! Zine

Direktor Far Cry 5 govori o mogućoj novoj igri

Dok vredno radi na petom nastavku Far Cry serijala, producent Den Hej otkriva i koncept moguće nove igre, nazvane Yarn.

Kako Eurogamer prenosi, Den je tokom svog BAFTA izlaganja o video igrama govorio o svojoj ljubavi prema plišanom medvediću iz detanjstva, Prometeju, i  putovanju kroz svemir. Zajedno sa Seržom Meirinjom, umetnikom iz Ubisofta, je prikazao par prelepih ilustracija i ispričao je kako bi zaplet izgledao.

“Počinje sa medvedićem i devojčicom koja voli svog medvedića, u svemiru, zato što je kul. Ona živi u svemuru sa normalnim roditeljima i vodi normalan i radostan život, dok ne izgubi medvedića tokom bekstva iz opasne situacije”.

Medvedić je potom pronađen u dubokoj pećini od strane Razagaboa, čudnog stvorenja koji plete mrežu, koji želi da medvediću pomogne da se dosegne površine planete tako što će isplesti mrežu.

Yarn bi pripadao žanru avantura sa elementima rešavanja zagonetki, gde će igrači na putu do površine kontrolisati i Ragazaboa i medvedića, dok se budu susretali sa raznim, čudovištima i preprekama.

Naravno, Den Hej je istakao da je ovaj projekat u veoma ranoj fazi razvoja i da se njime bavi “sa strane”, kao i da čeka odobrenje od svoje kompanije.

Nadamo se da će Ubisoft prihvatiti ovu ideju, pošto zvuči veoma originalno, i pre svega zanimljivo. U prilog ovoj igri ide što je kompanija radila na manjim projektima na kojima je i umetnik, Serž Merinjo, radio, a to su Child of Light, Valiant Arts, Grow Home, i novija Atomega, u kojoj je vaš autor uživao pre svega zbog činjenice da pruža pravo old school iskustvo bez loot kutija i mikrotransakcija.

Govor producenta o samoj igri i drugim stvarima koje su veoma važne u digitalnom svetu možete pogledati na Twittchu, i traje nešto više od sat vremena, ali svakako vredi pogledati.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!