PLAY! ; PLAY! Zine

Electronics Arts izgubio akcije u vredne 3 milijardi dolara zbog skandala sa Star Wars: Battlefront 2

Kao posledica ogromnog skandala, kojeg su izazvale loot kutije i apsolutni pay-to-win sistem u igri Star Wars: Battlefront 2, vrednost akcija kompanije Electronic Arts na tržištu je opala za čak 3 milijardi dolara.

Kako CNBC prenosi cena je opala za 8.5% u prethodnih mesec dana, dok su Take-Two i Activision ostvarili rast od 5% i 0.7% tokom istog perioda. Ovo naravno ne znači kraj Electronic Artsa, pošto kompanija kada se gleda period od godinu dana beleži rast akcija od 39 procenata, ali će ih(nadamo se) naterati da odustanu od praksi koje smetaju svima.

O slaboj prodaji Battlefront 2 najbolje govore fotografije napravljene tokom Crnog petka kada su sve police opustošene osim onih sa ovom igrom, a raniji izveštaji govore da se prodaje za čak 60% slabije od prvog dela. Pred sam izlazak igre EA je privremeno isključila sve mikrotransakcije kako bi ih “prilagodila” zahtevima igrača.

Ispravke i dalje nema, već su igrači otkrili da je sistem progresije igre toliko banalan i vezan za mikrotransakcije da ga mogu zaobići upotrebom gumica na kontroleru, što svakako doprinosi još bržem propadanju igre, koja je jedva dve nedelje na tržištu.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!