Vesti

Havaji traže da zakonom zabrane loot kutije u onlajn igrama

Jedna od Sjedinjenih Američkih Država je pokrenula proces kojim traže da se zakonom zabrane loot kutije i slične “predatorske prakse” u onlajn video igrama.

U zvaničnoj konferenciji za štampu, Kris Li, jedan od predstavnika ove države, je konkretno kao primer naveo Star Wars: Battlefront 2, kompanije Electronic Arts, i opisao je ovu igru kao “kockarnicu sa Star Wars temom, dizajniranom da namami decu na trošenje para”. Konkretan plan je da se sistemi sa elementima kockanja zabrane ili da se barem prodaja takvih igara zabrani maloletnicima.

Kris Li se potom pojavio i na Redditu, gde je izjavio da je ovo bitka u kojoj se može pobediti samo ako ljudi ustanu, i da je bitna jer će se tako izvršiti zaštita dece, porodica, slobode od eksploatacije i sama budućnost zabave. Naveo je još i da i ostale države aktivno razmatraju ovu situaciju, ali da se sci moraju uključiti kako bi se postigao određeni efekat.

“Vaša budućnost je onakva kakvom je vi načinite, stoga se potrudite da bude dobra. Vi imate moć da se umešate i odlučite, pošto je izbor očigledan: ustanite sada, ili dozvolite da ovo postane sasvim normalno” zaključio je.

Ovo nije prva država koja istražuje slučaj vezan za loot kutije i druge elemente kockanja u video igrama, pošto je nedavno Belgija završila istragu igara Battlefront 2 i Overwatch sa zaključkom da one jesu kockanje, i traži da se zabrane u celoj Evropi.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top