Nintendo Switch

Igre u novembru

Ovaj tekst se originalno pojavio u 109. broju časopisa Play!Zine

Kakav je mesec oktobar bio, videli smo i probali gomilu odličnih igara poput Middle-Earth: Shadow of War, Assassin’s Creed: Origins, Wolfenstein 2: The New Colossus. Ali predaha za naše oči i novčanike nema, pošto mesec pred nama podjednako obiluje video igrama. Zato smo pripremili listu sa najbitnijim igrama u novembru, kako bi znali šta i kada da očekujete.

Call of Duty: WWII – 3. novembar – PC, Playstation 4, Xbox One

Nakon više godina kukanja i molbi fanova da dobiju stari dobri CoD sa tematikom Drugog svetskog rata Activision je predstavio Call of Duty: WWII, što znači da je vreme da se okupi ekipa iz mlađih dana, kada je kultna “dvojka” bila u jeku popularnosti i da se nastavi gde se stalo. Novi CoD će posedovati i singlplejer i multiplejer mod, i dok je glavni akcenat na onlajn igranju znamo da nas očekuje i prava ratna drama bazirana na istinitim događajima. Tu je i popularni zombi mod, kao i interesantna promena koja isključuje mogućnost neograničenog sprinta, što predstavlja novinu u odnosu na prethodnike.

Nioh – 7. novembar – PC

Nakon ogromnog uspeha na Sonijevoj konzoli, Team Ninja je rešio da samurajski Nioh donese i na PC. Verzija za računare dolazi sa svim postojećim DLC sadržajem, kao i proširenim grafičkim podešavajima, zbog kojih će igračima biti potrebno čak 100GB prostora. Nioh poseduje gejmplej mehaniku inspirisanu Dark Souls igrama, i glavni akcenat je upravo na boss okršajima, koji umeju biti dosta teški za plavokosog protagonistu u feudalnom Japanu.

Sonic Forces – 7. novembar – PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Ove godine imamo prilike da se još družimo sa plavim herojem, Sonikom, i njegovim prijateljima, ovoga puta u Sonic Forces, a misija je ista kao pre, osujetiti zle planove Dr. Egmena i drugih negativaca. Pred igračima su dve varijacije glavnog protagoniste, Moderni Sonik i Klasični Sonik. Zato su nivoi na kojim igrači upravljaju Modernim Sonikom odrađeni u savremenijem, trodimenzionalnom, stilu, dok sa Klasičnim prelaze nivoe izrađene u stilu side-scrolling platformera.

Battlerite – 8. novembar – PC

Kao posledica velike konkurencije i pritiska multiplejer tržištu, studio Stunlock je rešio da arena brawler, Battlerite, prebaci na free2play model. Zajedno sa velikom prekretnicom stiže i ogroman apdjet koji donosi preko 200 predmeta, novog heroja, promenu muzike, ali i kažnjavajući AFK sistem. Glavni element igre jesu kratki multiplejer okršaji u areni, sa šampionima u glavnoj ulozi, koji poseduju razne moći i unikatni bullet-time sistem.

Football Manager 2018 – 10. novembar – PC

Nešto kasnije od drugih sportskih izdanja stiže nam i Football Manager 2018 simulator vođenja sportskih klubova, studija Sports Interactive. Developeri nisu objavili sve novine koje očekuju igrače, kako bi ih otkrili sami, ali je poznato da FM 2018 poseduje novi sistem dinamike, koji se odnosi na atmosferu u svlačionici i podršku menadžera. Najavljena je i velika promena u sistemu transfera i skautinga, kako bi pružio što realističnije iskustvo, a tu su i promene u taktikama, kako bi ih novi igrači lakše savladali. Zajedno sa izlaskom PC verzije igre pojaviće se i Mobile i Touch izdanja za mobilne uređaje.

Need for Speed Payback – 10. novembar – PC, Playstation 4, Xbox One

Još jedna igra koja nakon kraće pauze u serijalu dolazi na naše ekrane je Need for Speed Payback, sada sa zapletom priče viđenim u filmovima Fast and Furious serijala,  tri karaktera imaju zadatak da se osvete kartelu u otvorenom i besnom sukobu. Igrači će moći da sednu za volan luksuznih automobila, ali i onih zarđalih, kako bi im povratili stari sjaj. Pored smenjivog ciklusa dana i noći, novina je i to što za igranje neće biti potrebna konstantna internet konekcija.

Star Wars: Battlefront 2 – 13. novembar – PC, Playstation 4, Xbox One

I u ovom mesecu imamo igru za koju je vezano dosta kontroverzi, to je Star Wars: Battlefront 2, koji je mnoge razočarao nakon otvorenog beta testiranja, zato što su mnogi shvatili da kompanija Electronic Arts uporno gura pay-to-win model sa sistemom loot kutija i kartama. Ono što svakako raduje raduje većinu fanova jeste znatno više sadržaja u odnosu na prvi deo, a sada je pred nama i singlplejer kampanja gde će igrači stati na Mračnu stranu i preuzeti ulogu Ajden Versio, već je poznato da će kampanja trajati 5-7 sati, u zavisnosti od stila igranja.

L.A. Noire – 14. novembar – Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, HTC Vive

Sada već kultni L.A. Noire nakon dugo čekanja dolazi i na najnovije generacije konzola, ali i na HTC Vive uređaj, na kojem donosi sasvim novo iskustvo rešavanja misterija. Remaster poseduje sve što ima i original samo sa teksturama visoke rezolucije, poboljšanim osvetljenjem, 4K rezolucijom, i punom podrškom joy-con kontrolera za Nintendo Switch.

Lego: Marvel Super Heroes 2 – 14. novembar – PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Najnovija akciona avantura smeštena u kockastom svetu je Lego: Marvel Super Heroes 2. I novi naslov poseduje sličnu gejmplej mehaniku kao prethodnici, sa povremenom smenom rešavanja zagonetki i akcije sa sposobnošću kontrolisanja vremena. Pored standardne priče, u kojoj heroji moraju sprečiti zlog Kanga od osvajanja univerzuma, pred igračima je i kompetitivni mod u kojem se do 4 igrača sukobljavaju u areni.

Tannenberg – 16. novembar – PC

Sredinom meseca nas očekuje Tannenberg, nova pucačina sa tematikom Prvog svetskog rata koja predstavlja samostalni nastavak igre Verdun. Ova igra je u potpunosti inspirisana istorijskom bitkom kod Tanenberga i do sitnih detalja rekreira sukob Ruske imperije i Nemačke. Pred igračima je veliki broj modova igranja na mapama izrađenim po uzoru na prava bojišta, zajedno sa surovim vremenskim uslovima.

Skyrim VR – 17. novembar – Playstation VR

The Elder Scrolls V: Skyrim ovih meseci viđamo u svim oblicima i veličinama, tako da nas u novembru očekuje Bethesdino Skyrim VR izdanje, sa svim postojećim aktivnostima i u potpunosti prilagođenim kontrolama za igranje u virtuelnoj stvarnosti, naravno po punoj ceni od 60$.

Black Mirror – 28. novembar – PC, Playstation 4, Xbox One

Iz kuhinje izdavača THQ Nordic stiže reboot Black Mirror franšize, koja vraća serijal point and cllick avantura, ispričanih koristeći horor elemente. Glavni protagonista igre, Dejvid Gordon, se vraća u svoje rodno mesto kako bi otkrio veo tajni koji krije istinu iza porodične istorije i košmara koji ga konstantno proganjaju.

 

Koju igru vi željno iščekujete, da li je prisutna na listi ili nam je promakla, slobodno recite u komentarima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top