PLAY! ; PLAY! Zine

Master X Master se gasi 31. januara

Nakon samo 7 meseci postojanja, NCsoft je objavio da će 31. januara zauvek ugasiti svoju zanimljivu MOBA igru, Master X Master, skraćeno MXM.

“Ne postoji lak način da se ovo saopšti, ali nažalost, prestajemo sa podrškom za MXM, zadnji dan će biti 3. januar. Odluka za zatvaranjem nije dopla lako, ali je došlo pitanja poslovanja, istražili smo nekoliko opcija, ali one nisu bile održive. Istinski verujemo da je MXM specijalan, i ponudili smo dosta novih ideja kako bi izmenili MOBA žanr, ali u pokušaju da kreiramo mesto za sebe, nismo smo uspeli da se povežemo sa igračima” stoji u objavi na zvaničnom sajtu.

Igra doista poseduje nove mehanike, i nove, za MOBA žanr, kao što je Tag sistem koji je igračima omogućavao da izvrše izmenu heroja tokom bitke, što nudi znatno više strategije i taktike. Pored PvP okršaja pruža i PvE bitke na mapama sa dungeon crawler šmekom, tu su i brojne mini-igre sa satima raznolike zabave.

Kao znak poštovanja za sve koji su uživali u igri developeri će igračima dati po 500,000 x-coina kako bi otključali sav sadržaj i uživali u njemu do kraja januara. Skin za heroja, kojeg je kreirala sama zajednica će biti svima dostupan za 1 X-coin, svi modovi će biti omogućeni.

Takođe, NCsoft je onemogućio kupovinu za pravi novac u igri, i najavljeno je da će obaviti puno povraćaj novca svakome ko je obavio kupovinu između 30. avgusta i 16. novembra.

Sve je veći broj igara koje su poklekle pod surovom i gotovo prezasićenm multiplejer tržištu, sada je to Master X Master, a nedavno je objavljeno da će se ugasiti Marvel Heroes i The Amazing Eternals, dok je Battlerite sa izlaskom oz early accessa prešao na free to play model kako bi se održao na nogama.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!