PC

Možda više ne bude godišnjih verzija spotskih igara iz EA

Izvršni direktor Electronic Artsa, Endru Vilson, je u nedavnoj izjavi za Bloomberg TV rekao da ćemo možda u skorijoj budućnosti doći do tače gde tradicionale godišnje verzije igara poput FIFA 18 ili Madden NFL 18 više neće postojati u takvom oboliku, već će postati “servis od 365 dana koji se stalno apdejtuje i dopunjuje”.

On kaže da smo trenutno u takvoj situaciji kada je u pitanju programiranje da se kod veoma lako i efikasno dopunjuje novim sadržajem, osvežavanjem postojećih mehanika, balansiranjem i drugim važnim stvarima, tako da je moguće da jedna FIFA igra bude “nova” i po nekoliko godina, živeći samo od DLC sadržaja, mikrotransakcija i drugih digitalnih usluga, uporedivši to sa esport igrama koje funkcionišu na taj način.

On je takođe rekao da sada živimo u svetu gde poslednjih godina digitalne prodaje uveliko preuzimaju primat na fizičkim kopijama, a da same igre sve više postaje servis, a sve manej gotov proizvod. Postoji i realna opcija da dođemo u budućnost gde će se igrači pre svega pretplaćivati da bi igrali igre na servisima kao što je Origin Access, ali i da će servisi za strimovanje igara koje vi igrate “na daljinu” takođe postati sve popularniji.

Šta vi mislite, imali šansi da više ne viđamo tradicionalni format “igra godina” kada su sportske simulacije u pitanju?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top