PC

Na Steamu ove godine izašlo više igara nego u periodu između 2005. i 2015. godine

Na Valveovoj popularnoj platformi za dustribuciju video igara, Steam, je tokom ove godine, koja još uvek nije privedena kraju, izašlo čak 6,000 igara, što je znatno više nego sve igre koje su izašle u periodu između 2005. i 2015. godine.

Naravno, kvantitet ne prati kvalitet, pošto od početka ove godine developeri moraju samo da plate 100$ i njihova igra će se automatski naći na Steamu, dok je pre svaka igra prolazila izvesni sistem provere i prihvatanja, stoga su mnoge nepoželjne ali i “lažne” video igre bivale odbijene, no Valve je nedavno konačno počeo da radi nešto po tom pitanju.

Pošto je pred nama period u kojem tradicionalno izlazi veliki broj igara, broj bi mogao lako da pređe i 7,000.

Steam donosi veliki profit kompaniji koja nam je donela Half-Life serijal, pa je zato njen vlasnik, Gejb Njuel, među sto najbogatijih Amerikanaca sa 5,5 milijardi dolara.

Zbog toga mnogi u šali Valve nazivaju kompanijom koja je nekada pravila igre a sada samo novac.

Najnovije vesti

Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Pere Velimirovića 32
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top