PLAY! ; PLAY! Zine

Playground Games prikupio developere GTA 5, Hellblade, Phantom Pain za rad na AAA RPG-u

Studio koji je kreirao Forza Horizon serijal trkačkih igara, Playground Games, je otvorio novi studio koji će raditi na velikom projektu opisanom kao akcioni RPG u otvorenom svetu, na kojem rade ljudi sa velikim iskustvom.

Kako GamesIndustry.biz otkriva vođa produkcije ovoj projekta je Šon Ajston, koji je prethodni bio jedan od producenata igra Star Wars: Battlefront 2, a radio je i na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Vil Kenedi je prethodno radio u Rockstaru na razvoju Grand Theft Auto V, a sada zauzima ulogu dizajnera igre i nivoa. Huan Fernandez di Simon u novom studiju radi kao viši dizajner, a pre toga je radio u studiju Ninja Theory na Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Direktor studija, Gavin Reburn, je u razgovoru za GamesIndustry.biz izjavio: “Kombinacija sveže krvi i iskusnih članova Playground studija već pokazuje obećavajuće rezultate i jedva čekam da vidim šta će talentovana grupa doprineti.”

Studio ukupno broji 200 osoba svi će raditi na, za sada veoma tajanstvenom, akcionom RPG-u. Ovo će ujedno i prva igra Playground Games studija koja nema veze sa trkanjem.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!