Mobile

Razer Phone dostupan od 17. novembra, koštaće 700$

Možda ova vest dolazi kao iznenađenje, ali Razer od 17. novembra ulazi na tržište mobilnih telefona, sa Razer Phone uređajem koji se po hardveru i ceni od 700 dolara smešta u surovu borbu sa iPhone 8, Google Pixel 2 i Samsung Galaxy S8.

Ovaj telefon za razliku od sadašnjih flagship telefona poseduje kućište sa oštrim ivicama, izrađeno od aluminijuma i, poput Ajfona, izostaje mu ulaz za slušalice. Ekran je dijagonale 5.7 inča sa 1440×2560 rezolucijom i poseduje stopu osvežavanja ekrana od 120Hz, što donosi veoma prijatno i “glatko” iskustvo.

U vidu hardvera Razer Phone poseduje Qualcommov Snapdragon 835 procesor sa 8GB RAM memorije, klokovane na 1866Mhz. Unutrašnja memorija za skladštenje podataka je 64GB, a za napajanje ove zveri tu je baterija od 4,000 mAh, sa mogućnošću brzog punjenja.

8GB RAM-a je i više nego dovoljno za svakodnevne aktivnosti, a zajedno za snažnim procesorom, i najzahtevnije igre koje postoje za Android, kao što je Arena of Valor, neće predstavljati problem za ovaj telefon.

Ako pored igranja volite i da se slikate, ovaj telefon poseduje dve zadnje kamere sa 12MP i duplim blicem, kao i jednu prednju sa 8MP.

Operativni sistem koji pokreće telefon je Android Nougat 7.1.1, ali je najavljeno da će naredne godine preći na Android Oreo. Kao korisnički interfejs koristi se Nova Launcher Prime, koji je popularan po brojnim opcijama za prilagođavanje.

Razer je većini poznat po izradi gejming periferija sa veoma dopadljivim dizajnom, koji je prisutan i kod mobilnog uređaja, koji po svom dizajnu podseća na Blade laptopove, što možete pogledati ispod u galeriji slika.

Razer Phone je već dostupan za prednaručivanje putem ovog sajta.

Da li će Razer Phone biti vaš sledeći telefon, recite nam u komentarima.

This slideshow requires JavaScript.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top