PLAY! ; PLAY! Zine

Square Enix objasnio zašto je Hitman franšizu prepustio studiju IO Interactive

Svima je već uveliko poznato da se studio IO Interactive pre nekoliko meseci otcepio od kompanije Square Enix i postao potpuno samostalan, i da je tokom tog procesa zadržao sva prava na čuvenu Hitman franšizu.

Naravno ovo je izazvalo veliku radost fanova, ali se postavlja pitanje: “Zašto Square Enix nije kupio prava na Hitmena?”

Odgovor je nedavno dao direktor kompanije, Josuke Matsuda, u razgovoru za GamesIndustry.biz, gde je naveo: “U slučaju Hitmena, ja lično obožavam igru, mislim da je jedinstvena, ali uvek moram da gledam na stvari iz perspektive koja prikazuje šta nas košta da razvijemo i kako se pokaže na tržištu. Tako da smo u ovom slučaju imali nekoliko očekivanja gde taj balans nije bio dovoljan.”

Takođe je naveo da je najnovija igra imala loš marketing i da je izlazila u epizodnom izdanju, što je prestavljalo veoma komplikovani biznis model, za koji je Square Enix strahovao da je, ako ne bi imao sredstava da aktivno ulaže u Hitmena, završio sa uništavanjem igre.

Za kraj je zaključio: “Verujem da Hitman ne bio igra sa tim žarom ako je pravi neko drugi umesto IO Interactive”.

Square Enix pored već dobro poznatih franšiza radi i na velikom projektu u saradnji sa Marvelom, nazvanom The Avengers Project, koji je možda jedan od razloga odustajanja od Hitmana.

IO Interactive je kao samostalan na veoma dobrom putu, pošto je sa nedavno izdatom GOTY edicijom stiglo i obaveštenje da je nova Hitman igra u izradi i da će doneti neke sasvim nove elemente.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!