PLAY! ; PLAY! Zine

The Witcher 3 dobio Enhanced Edition mod koji iz korena menja sistem borbi i alhemije

Iako smo još uvek daleko od zvanične The Witcher 3 Enhanced edicije, pošto je CD Projekt Red zauzet radom na Cyberpunk 2077, verni fanovi ne čekaju već su uzeli stvar u svoje ruke i napravili su Enhanced Edition mod koji donosi velike izmene u borbenom sistemu i alhemiji.

Borbena mehanika se znatno razlikuje od vanila verzije igre, pošto više nema autotargeting sistema, dodate su nove animacije, igrači imaju znatno veću kontrolu nad daljinom zamaha mača, nova tehnika odbrane od napada, i potpuno novi statusni efekti vezani za brzinu i štetu.

Značajno su izmenjeni i gejmplej i sam koncept istraživanja pošto više nema graničenja predmeta, karaktera i neprijatelja po nivoima, već sada igrači od samog početka igre imaju sav sadržaj “na dlanu”, dok je u vanila verziji bio zaključan do određenog nivoa.

Geralt sada napreduje kroz samu borbu i korišćenje brzih i teških napada, kraftovanja, tako da će u odnosu na ono što igrač najviše koristi dobijati i najviše talent poena, ako najviše vrši brze napade, u tom delu će biti najbolji i imati najviše umeća.

I to je samo delić velikih promena koje očekuju igrače. Mod se može besplatno preuzeti sa sajta Nexus mods, i predstavlja bitan povod da se The Witcher 3 pređe po ko zna koji put.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!