PLAY! ; PLAY! Zine

Ubisoft u prethodnom kvartalu zaradio više od mikrotransakcija nego od digitalne prodaje igara

Zajedno sa drugim kompanijama i Ubisoft se pohvalio svojim uspehom u drugom kvartalu i prvoj polovini fiskalne godine, ali podatak koji odudara od svih drugih kompanija se ogleda u tome da je ova kompanija više zaradila od takozvanih mikrotransakcija nego od digitalne prodaje video igara.

Od ukupno 343 miliona evra, koliko je Ubisoft zaradio od digitalne prodaje, što je 69% više u odnosu na prošlu godinu, 175 miliona otpada na “ponovno ulaganje igrača”, odnosno kupovinu DLC-a, sezonskih propusnica, kupovine in-gejm predmeta, dok 168 miliona dolazi od digitalne prodaje video igara. Prezentaciju sa rezlutatima možete pogledati ovde.

U drugom kvartalu je ova kompanija zaradila 264.2 miliona €, i toj prodaji su najviše doprineli doprineli Mario + Rabbids: Kingdom Battle, Rainbow Six Siege, Ghost Recon Wildland i For Honor. U izveštaju stoji još da je početna prodaja Assassin’s Creed: Origins skočila za 100% u odnosu na prethodni deo u serijalu, AC: Syndicate.

Za treći kvartal je predviđena još veća zarada, upravo zbog sezone praznika i nove AC igra, ali i zbog nove Just Dance igre, South Park: The Fractured But Whole, i South Park: Phone Destroyer, a tu su i veće ekspanzije za The Division, Wildlands, Steep, Rainbow Six: Siege.

U četvrtom kvartalu očekujemo dolazak petog nastavka u Far Cry serijalu, kao i dolazak trkačine, The Crew 2.

Kompanija koju predvodi Iv Gimo trenutno prati trogodišnji plan koji “ide veoma dobro zahvaljujući jakim performasama razvojnih timova i velikoj podršći rastućoj zajednici igrača”. Iv je takođe najavio da još dosta toga možemo očekivati u nakon 2019. godine, odnosno završetka trogodišnjeg plana.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!