Mobile

Apple zahteva od igara da navedu tačne kvote za dobijanje sadržaja u loot kutijama

Apple, vlasnik svetski poznatog brenda iPhone, želi da učini boljim mestom i jasno stavi svojim korisnicima doznanja kakve su im šanse za dobijanje predmeta pri otvaranju kutija u igrama koje poseduju sistem loot boxes.

Od nedavno je App Store ažurirao smernice za sve koji igre puštaju u prodaju, gde u članu 3.1.1 stoji: “Aplikacije koje  nude ‘loot kutije’ ili druge mehanizme koji pružaju nasumične virtuelne predmete za kupovinu moraju svim kupcima pre kupovine otkriti tačne šanse za dobijanje svakog predmeta”.

Jako je lepo i ohrabrujuće videti da jedan gigant, kakav je Apple, uvodi dodatne mere zaštite potrošača, čemu je najviše doprinela kontroverza sa loot kutijama i pay to win sistemom u igri Star Wars: Battlefront 2 i velika pobuna igrača, zbog čega su sve mikrotransakcije uklonjene kako bi developeri dodatno radili na njima, ali još uvek nije poznato da li će se one uopšte vratiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top