PLAY! ; PLAY! Zine

Denuvo zbog problema sa serverima onemogućio igranje igara

Ozloglašena DRM zaštita, Denuvo, izaziva nove probleme za igrače širom sveta, pošto su problemi sa serverima ove kompanije mnogima onemogućili igranje igara izdavača Warner Bros, kao što su Shadow of War, Mad Max, Injustice 2 i Batman: Arkham Knight.

Problemi sa serverima postoje već par dana i igrači prijavljuju kako uporno pokušavaju da pokrenu igru ali neuspešno, nakon čega se pojavljuje greška sa porukom da “something went wrong”. Nakon malo istraživanja utvrđeno je da su Denuvo serveri za autentikaciju “pali” i tako je onemogućeno korišćenje igara.

Objave sa problemima možete pronaći na Steam forumu i ovde, a tema je pokrenuta i na forumu Resertera.

Baš zato što neki treći softver kontroliše kada će moći da se igraju igre na PC-u a kada ne, mnogi odustaju od kupovine igara zaštićenih Denuvom, i zato su neki developeri već odustali od ovog vida zaštite,kao što je učinila Bethesda i developeri igre Project Cars 2,ili ga jednostavno uklanjaju kada se pojavi krekovana verzija.

Naravno, neki se i dalje čvrsto drže Denuva, kao što je Ubisoft sa AC: Origins, koji poseduje dodatni sloj zaštite, u vidu VMProtecta, što izaziva veliki broj problema sa performansama računara i sveukupnog doživljaja igračima.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!