PLAY! ; PLAY! Zine

Developeri Shadow of the Colossus rimejka govore o dizajniranju nove uvodne scene

Rimejk Shadow of the Colossus, najavljen na ovogodišnjem e3 sajmu, je još vremenski van našeg domašaja, ali nam developeri iz Bluepoint Gamesa čekanje čine lakšim dodavanjem novih informacija.

Ovoga puta je pred nama video u kome predsednik studija Bluepoint Games, Marko Traš, umetnički producent, Mark Skelton, i tehnički producent, Piter Dalton, govore o odlukama koje su doneli za izradu uvodne scene igre.

Developeri su izneli da je sve što možemo videti “izgrađeno” iznova i da je original korišćen kao šablon, te da su zbog toga jako brinulio o vizuelnom skaliranju i veličini okruženja.

Sve animacije su takođe urađene iznova, takođe je dodato jako mnogo novih detalja koje original na Playstation 2 nije posedovao, kao što je reagovanje trave i lišća na vetar, a tu je i novi sistem fizike.

Da će Shadow of the Colossus biti fantastičan u osveženom izdanju ne sumnjamo pošto je ovaj studio slavu stekao upravo po izrade remaster verzija kultnih igara. To su Metal Gear Solid HD Collection, Titanfall za Xbox 360, i odlična Uncharted: The Nathan Drake kolekcija za PS4.

Shadow of the Colossus ostaje Plastation ekskluziva i izaći će negde tokom februara naredne godine.

Uživajte.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!