Nintendo Switch

Igre koje nam stižu u decembru

Ovaj tekst se originalno pojavio u 110. broju časopisa Play!Zine

Stigao nam je zadnji mesec u godini što znači da se već na sve strane kače kićanke i svetiljke i uveliko razmišlja koje poklone dati najmilijima za praznike. Kako bismo vam eventualno olakšali izbor, pripremili smo listu sa svim značajnim igrama i ekspanzijama koje će izaći tokom decembra.

 

DOOM VFR – 1. decembar – Playstation VR, HTC Vive

Bethesda u decembru donosi VR izdanja svojih popularnih igara, prva od njih je DOOM VFR, koja će vam omogućiti da dubine pakla iskusite u virtuelnoj realnosti i komadate i dezintegrište gomilu demonskih napasti, samo pazite da vas ne dohvate.

Xenoblade Chronicles 2 – 1. decembar – Nintendo Switch

Ova Switch ekskluziva, iako predstavlja direktni nastavak prvog dela, poseduje sasvim novo okruženje i nove karaktere. Glavni protagonista Rex i njegov prijatelj u beskrajnom okeanu oblaka tragaju za Elysiumom, rajem čovečanstva. Xenoblade Chronicles 2 pripada žanru akcionih RPG igara, sa otvorenim svetom i sve popularnijim smenjivim ciklusom dana i noći, koji direktno utiče na događaje u igri i snagu neprijatelja.

Seven: The Days Long Gone – 1. decembar – PC

Izometrični RPG sa post-apokaliptičnom temom, Seven: The Days Long Gone, prati Terijela, koji mora iskoristiti svo znaje i umeće kako bi pobegao iz mreže prevara i izdaja. Glavni akcenat u gejmpleju je na šunjanju, tako da igrači imaju veliki izbor tokom prelaženja igre, mogu napadati neprijatelje iz svih smerova ili mogu ostati u senci i napredovati bez problema. Za muziku je zadužen kompozitor koji je prethodno radio na odličnom The Witcher serijalu.

Steep – Road to the Olympics – 5. decembar – PC, PS4, Xbox One

Zimske olimpijske igre se održavaju naredne godine u Južnoj Koreji, pa je u tu čast kompanja Ubisoft za Steep izradila novi DLC u kojem igrači mogu slobodno istraživati snežne planine Japana i Južne Koreje. Pored nove mape i staza, igrači imaju prilike da se okušaju u 12 olimpijskih događaja, i u zavisnosti od toga ako se pokažu u odnosu na ostale, mogu doći do zlatne medalje.

Horizon: Zero Dawn Complete Edition – 5. decembar – PS4

Complete edicija jedne od najboljih PS 4 igara ove godine, Horizon Zero Dawn, stiže taman za praznike, i pored osnovne igre donosi i snežnu The Frozen Wilds ekpanziju i sav sadržaj koji je dolazio kao deo Deluks edicije, a to je dodatno oružje, „resource“ pakovanja, knjiga sa konceptnom umetnošću i tema za PS4. Pored sadržaja, tu su i svi apdejtovi, koji donose nova podešavanja težine, izmenjeni Photo mod i tehnička poboljšanja.

The Surge: A Walk in The Park DLC – 5. decembar – PC, PS4, Xbox One

Igra koja nosi titulu “Dark Souls sa robotima” dobija A Walk in the Park DLC, koji neće baš biti šetnjica. Igra sa dodatnim sadržajem ima novi deo ogromnog kompleksa, takozvani, CREO World, park koji je služio za zabavu zaposlenima i njihovim porodicama, ali su maskote i ostalo osoblje poludeli i od parka napravili smrtonosnu zamku, u koju će upasti glavni protagonista kako bi otkrio mračne tajne.

Destiny 2: Curse of Osiris – 6. decembar – PC, PS4, Xbox One

U decembru stiže i prva ekspanzija za Destiny 2, koja će se odvijati na Merkuru i donosi priču u trajanju od 2 do 3 sata, u kojoj će igrači putovati kroz prostor i vreme kako bi otkrili tajne o moćnom Warlocku, Osirisu, i stali na put mračnoj budućnosti. Zajedno sa mini kampanjom, igrače očekuje i set novih misija, World Quest misije, nove avanture, nove Crucible mape i slobodne aktivnosti.

Hearthstone: Kobolds & Catacombs – 7. decembar – PC

Najnovija Hearthstone ekspanzija pruža avanturu pod zemljom gde je potrebno ukrasti blago od carstva podzemnih stvorenja, Kobolda i ostalih čudesa. To blago je svakako vredno, čak 135 standardnih karata među kojima je i 9 legendarnih oružja(za svaku klasu po jedno). Pored karata, tu je i PvE mod, Dungeon Run, gde se suprotstavljate sa čak 48 jedinstvenih bossova i ako izgubite briše se sav napredak i počinjete novi krug. Po izlasku Kobolds & Catacombs ekspanzije svako ko se uloguje dobija tri pakovanja sa novim kartama i nasumičnim legendarnim oružjem, plus još 3 za prvo Dungeon Run igranje, a jedna karta je već podeljena.

SpellForce 3 – 7. decembar – PC

Treći nastavak popularnih SpellForce igara se vraća korenima sa događanjima pre SpellForce: The Order of Dawn. Ova mešavina strategije u realnom vremenu i RPG-a se ne razlikuje mnogo od prethodnih igara, potrebno je izgraditi vojsku za borbu u epskim bitkama i otkrivanje brojnih tajni i intriga. Ono što je veliki plus, je to da igra ima samostalnu priču, odnosno nije potrebno poznavanje prethodnih delova, i naglašeno je da će ona trajati preko 30 sati. Postoji i multiplejer element sa različitim modovima, od co-op igranja do PvP sukova.

Hello Neighbor – 8. decembar – PC, Xbox One

U Hello Neighbor nećete se pozdravljati sa komšijom i pitati ga kako mu je prošao dan, već se morate ušunjati u njegovu kuću i otkriti kakve to prljave tajne krije u svom podrumu. Ali nije sve tako prosto, prošto je jezivi komšija veoma pametan, tako da ako vas uhvati na nekom mestu jedanput, tu vas posle očekuju kamere ili čak zamka za medvede. Igra poseduje horor elemente sa puno napetosti, ali bez jump scare momenata.

Fallout 4 VR -12. decembar – HTC Vive

Druga igra koja ovog meseca dolazi kao VR izdanje od strane Bethesde, ali samo za HTC Vive. Naravno svi elementi iz standardne verzije igre, kao što su izgradnja i borbena mehanika, su dostupni, ali prilagođeni za “baratanje” u virtuelnoj realnosti. Priču jedinog preživelog iz Vaulta 111 i istraživanje radioaktivne pustoši možete iskusiti kao nikad do sad.

Okami HD – 12. decembar – PC, PS4, Xbox One

Okami, dobitnik jedne od GOTY nagrada iz 2006. godine, dobija HD Remaster za PC i trenutnu generaciju konzola. U prelepom stilu japanskog slikanja mastilom, igrači prate priču boginje Sunca, Amaterasu, koja živi kao beli vuk i na misiji je da porazi osmoglavog demona koji je razorio drevni Japan.

 

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds – 12. decembar – Xbox One

PUBG, jedna od najpopularnijih PC igara koja je za manje od godinu dana prodata u više od 20 miliona primeraka, stiže i na Majkrosoftovu konzolu zajedno sa ekskluzivnim skinovima za igrače. Ovde su pravila jednostavna, 100 igrača sleće na ogromnu površinu, gde nalaze oružja i opremu, sa ciljem da ostanu poslednji preživeli i tako pobede.

Resident Evil 7 Gold Edition – 12. decembar – PC, PS4, Xbox One

Zlatna edicija igre Resident Evil 7 donosi sav prethodni sadržaj, kao što su DLC dodaci Banned Footage Vol. 1 i Vol. 2, i novu ekpanziju koja takođe izlazi 12. decembra, End of Zoe, koji otkriva Zoinu sudbinu. Tu je i besplatni DLC dodatak koji jednom bio odložen, Not a Hero, u kojem je glavni protagonista Kris Redfild, svima poznat iz prethodnih delova, koji se mora suočiti sa neviđenim pretnjama.

Final Fantasy XV: Episode Ignis – 13. decembar – PS4, Xbox One

Nakon ekspanzija za druge protagoniste u  Final Fantasy XV, Square Enix je pripremio DLC koji donosi detalj više iz priče Ignisa Scentie. DLC će igračima doneti priču dugu između jednog i dva sata, a sa njenim kompletiranjem se otvara boss bitka.

Tiny Metal – 21. decembar – PC, PS4, Nintendo Switch

Prva igra koju će Sony Music Entertainment pored PS4 i PC platformi izdati i za Switch konzolu je upravo Tiny Metal, turn-based strategija. Igrači preuzimaju ulogu komandanta vojske u borbi protiv zla nacije Zipanga, uz pomoć čak 15 različitih jedinica i kompleksnih gejmplej mehanika, za koje developeri, Area 52 Games, tvrde da do sada nisu viđene.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top