PLAY! ; PLAY! Zine

Presednik kompanije Take-Two loot kutije ne vidi kao kockanje

Presednik kompanije Take-Two, Karl Slatof, je, kako Gamespot prenosi, tokom Credit Suisse događaja izneo stav svoje kompanije za loot kutije i izjavio da u njima ne vidi kockanje.

Slatof je svoju izjavu vezao za onu koju su dali PEGI i ESRB, koji takođe ne vide kockanje ili nešto loše u loot kutijama. “U pogledu potršača – “buka” koja postoji trenutno na tržištu – sve je to o sadržaju i prezasićenjem sadržaja”, još je dodao: “Ne možete primorati potrošača da uradi nešto. Možete dati sve od sebe kako bi ih što više angažovali, a angažovanje stvara vrednost u franšizama”.

Take-Two je vlasnik studija Rockstar Games i samim tim i GTA franšize, koja je donela milione i milione dolara prihoda preko Online komponente upravo redovnim dodavanjem gomile sadržaja za koji igrači moraju uložiti dodatan novac putem mikrotransakcija, što je problem i u ovogodišnjem izdanju košarkaške simulacije, NBA 2K18.

Kompanija je prošlog meseca izdala rezultate prodaje, sa kojom je došla i izjava da će raditi na razvoju igara koje mogu potsticati igrače da troše dodatan novac, dok će ove ostale ostati u sencu, što je Karl Slatof dodatno potvrdio skorašnjom izjavom.

Iskreno se nadamo da sve ovo neće uticati na dugo očekivani Red Dead Redemption 2, koji izlazi na proleće sledeće godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!