PC

Epic ugasio njihov MOBA naslov Paragon

Verovatno ste i sami primetili da u poslednje vreme jako često pišemo o igri Fornite, specifično o njegovom Battle Royale modu.

Razlog tome je vrlo jednostvan, ova igra je trenutno izuzetno popularna, i firma Epic ulaže sve svoje resurse u njen razvoj i promociju.

Ovo je nažalost preko vikenda donelo i neke negativne vesti. Naime, Epic je zvanično objavio da će prestati sa daljom podrškom za njihovu moba igru Paragon, koja u martu puni dve godine od kako je ušla u early acces fazu.

Igra je sada zvanično otkazana, odnosno nikada neće izaći iz bete, i njeni serveri će se ugasiti 26. aprila. U zvaničnoj objavi povodom ovoga iz Epica su poručili da im nije bilo lako, ali da je prosto ovakva odluka  morala biti donešena, jer nije bilo čistog puta kako razviti dovoljnu bazu igrača da bi igra bila održiva i isplativa.

Kao znak zahvalnosti za sve koji su do sada igrali igru, Epic će vratiti sav novac koji su ikada dali za bilo šta u igri, što je potez koji svakako pozdravljamo i koji treba postati standard u industriji.

Paragon je bio futuristička moba iz trćeg lica koja je pokušala da uvede neke novine u žanr, ali očigledno sa polovičnim uspehom. Ujedno, ovaj slučaj pokazuje i koliko je tržište igara često žrtva “sledećeg velikog hita”, jer je Epic pokušao da uzme deo MOBA kolača sa Paragonom, ali je onda Fortnite Battle Royale ni kriv ni dužan postao ogroman hit na krilima nove popularnosti tog žanra, što je kao rezultat imalo Paragon u vidu kolateralne štete.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top