PC

Fanovi prave rimejk čuvenog P.T. demoa za otkazani Silent Hills

pt

Horor serijal Silent Hill predstavlja jednu od verovatno najvažniji horor franšiza u istoriji industrije video igara.

Nažalost, u trenutku kada je ovako veliki serijal trebalo da padne u ruke genija kao što je Hideo Kodžima, došlo je do nesuglasica i razlaza između Koždime i Konamija, te je ovaj čuveni producent i dizajner napustio izdavača u kome je radio 30 godina, i sada radi u svom studiju na mističnoj igri Death Stranding, koja već dve godine privlači veliku pažnju zbog gomile poznatih ličnosti i uvrnutih trejlera.

Međutim, Kodžima je ipak uspeo da nam ostavi jedno malo remek delo Silent Hilla iza sebe, pre nego što je napustio studio. U pitanju je demo za PlayStation 4 pod nazivom P.T. i koji je veoma brzo pobrao brojne hvalospeve zbog neverovatno jezive atmosfere, i čak je stvorio svoj mini-žanr horor igara koji se vrti oko slične premise.

Ovaj demo na svojim PlayStation uređajima danas imaju samo retki srećnici (među kojima je i Play!Zine redakcija), jer je nakon otkazivanja igre uklonjen iz PS Store i više ga nije moguće preuzeti.

Ipak, fanovi entuzijasti koji stoje iza imena SmoggyChips, su prošle jeseni krenuli da rade na rimejku ovog klasika, i to za računare! Rimejk rade u Unreal 4 endžinu i trude se da verno prenesu čitav ambijent originala, onoliko koliko je to moguće. Iako je ovaj rimejk i dalje u ranoj fazi izrade, ukoliko ste zainteresovani, odnedavno je dosupan demo gde možete probati ranu alfa verziju i uveriti se i sami kako napreduje. Pomenuti demo možete preuzeti na ovom linku.

Na snimku ispod možete videti kako se rad na ovom rimejku odvijao pre pare meseci:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top