PLAY! ; PLAY! Zine

Igrač poginuo zbog swatovanja

Swatting, odnosno lažna prijava da određena osoba(u ovom slučaju strimeri) poseduje bombu ili drži taoce na šta odgovaraju specijalne jedinice policije, je veoma loša vrsta šale koja je nedavno muškarca starosti 28 godina, Endru Finča, koštala života.

Incident je započeo tako što su se tri igrača posvađala tokom igranja igre Call of Duty, jedan od njih, Miruhcle, je ostaloj dvojici, Baperizer i Swautistic, dao adresu osobe koja je ubijena kao svoju uz poziv da učine nešto.

Jedan od njih je potom pozvao policiju sa lažnom prijavom da je na datoj adresi izvršeno ubistvo i da postoje taoci, uz pretnje da će kuća biti spaljena. Specijalne jedinice su na poziv hitro reagovale i, prema navodima, nakon nesporazuma policija je ispalila hitac koji je bio smrtonosan.

Nešto kasnije je navedeno kako je uhapšen Swautistic, koji je ranije poznat policiji po lažnim prijavama bombi, dok je odgovorni policajac suspendovan. Krivica postoji na obe strane, ali je najbitnije u pooštriti kaznene mere u budućnosti za sve koji iniciraju swatovanje.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!