Vesti

Igrač poginuo zbog swatovanja

Swatting, odnosno lažna prijava da određena osoba(u ovom slučaju strimeri) poseduje bombu ili drži taoce na šta odgovaraju specijalne jedinice policije, je veoma loša vrsta šale koja je nedavno muškarca starosti 28 godina, Endru Finča, koštala života.

Incident je započeo tako što su se tri igrača posvađala tokom igranja igre Call of Duty, jedan od njih, Miruhcle, je ostaloj dvojici, Baperizer i Swautistic, dao adresu osobe koja je ubijena kao svoju uz poziv da učine nešto.

Jedan od njih je potom pozvao policiju sa lažnom prijavom da je na datoj adresi izvršeno ubistvo i da postoje taoci, uz pretnje da će kuća biti spaljena. Specijalne jedinice su na poziv hitro reagovale i, prema navodima, nakon nesporazuma policija je ispalila hitac koji je bio smrtonosan.

Nešto kasnije je navedeno kako je uhapšen Swautistic, koji je ranije poznat policiji po lažnim prijavama bombi, dok je odgovorni policajac suspendovan. Krivica postoji na obe strane, ali je najbitnije u pooštriti kaznene mere u budućnosti za sve koji iniciraju swatovanje.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top