PLAY! ; PLAY! Zine

Kreator Prince of Persia serijala daje sve od sebe kako bi oživeo franšizu

Džordan Mehner, kreator kultnog serijala igara o Princu od Persije, i dalje razmišlja i daje sve od sebe kako bi ovu fantastičnu frašizu oživeo i vratio u srca svih fanova.

Mehner je svoj stav izneo u tvitu kao odgovor na pitanje jednog fana koji je želeo da zna da li je Prince of Persia i dalje tu.

Na osnovu ovoga još uvek postoji nada za povratak serijala, ali to u velikoj meri zavisi od izdavača koji drži prava na franšizu, kompanije Ubisoft, koja je trenutno zaokupljena igrama kao što su Assassin’s Creed, Beyond Good & Evil 2 i drugim.

Prva Prince of Persia igra je kreirana još davne 1989. godine, pod okriljem The Broderbund/Learning kompanije, i bila je deo trilogije sa Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame(1993) i Prince of Persia 3D(1999). U novom milenijumu franšiza postaje vlasništvo Ubisofta i to dolazi do njenog oživljavanja sa The Sands of Time naslovom, koji postaje veliki hit, a za njim slede Warrior Within i The Two Thrones. Poslednji značajan naslov, The Forgotten Sands, je izašao 2010. godine, paralelno sa filmom Prince of Persia: The Sands of Time, sa Džejkom Gilenhalom u glavnoj ulozi, koji nije baš najbolje prošao kod kritike.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!