PLAY! ; PLAY! Zine

Microsoft navodno želi da prisvoji Electronic Arts

Kompanija Majkrosoft, kreator Windows operativnog sistema i Xbox serije konzola, najvećih problema ima sa jako malim brojem ekskluzivnih naslova u odnosu na suparnike.

Toga su i sami čelnici svesni, i sada, prema glasinama koje kruže na internetu, žele da prisvoje neke velike igrače sa tržišta gejming industrije.

Kako Polygon prenosi, izvor blizak gigantu iz Redmonda iznosi da se trenutno razmatra kupovina kompanije Electronic Arts, ali i kompanije Valve kao i kreatora PUBG-a, Bluehole studio. Nije poznato da li su u pitanju sve kompanije ili se govori o svakoj zasebno, ali je Majkrosoft svakako u stanju da ih kupi. Naravno, jasno je da bi ovo bili poslovi vredni milijarde dolara, jer su u pitanju neke od najvećih svetskih korporacija u svetu video igara.

Prvi korak ka poboljšanju stanja sa ekskluzivama je već načinjen, zato što će sve igre već prvog dana biti dostupne preko Xbox Game Pass servisa. Ovo je i više nego dobro za potrošače, ali trgovce video igrama stavlja u veoma lošu situaciju, pošto ih više Xbox korisnici neće posećivati.

Internetom se nedavno pojavilo još glasina, vezanih za to da je u planu veliki broj igara, kao što je Fable 4, koje bi bile ekskluzive Majkrosofta.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!