PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Nintendo Labo kod kupaca dolazi kao parče kartona (da, dobro ste pročitali) sa označenim mestima za isecanje lako savitljivih delova. Sa tim delovima se može napraviti Toy-Con kao što je klavir, ručice za bicikl, robotsko odelo, štap za pecanje i još toga. Te naprave je potom moguće spojiti sa Nintendo Switch konzolom i avanture na potpuno novi način mogu da počnu.

Na primer, klavir se pravi tako da se na njega mogu umetnuti Joy-Con kontroleri koji detektuju koja je tipka pritisnuta i na osnovu toga proizvode odgovarajući zvuk. Ovo interaktivno iskustvo je najbolje prikazano kroz trejler, koji vas očekuje ispod.

Cena za pojedinačnu igračku nije objavljena, ali je predstavljeno i Variety pakovanje, u kojem su upakovani autić, kuća, štap za pecanje, klavir i motocikl. Ono će na evropsko tržište doći oko 20. aprila sa cenom od 70$.

Kako se vama dopada ova zanimljiva kreacija?

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!