PLAY! ; PLAY! Zine

Nintendo Switch je najbrže prodavana konzola u istoriji SAD

Nova Nintendova prenosna konzola, Switch, je za samo deset meseci uspela da dostigne status najbrže prodavane konzole u istoriji SAD, čime je sa trona smakla konzolu iste kompanije – Nintendo Wii.

Nintendo Switch je, prema pocenama kompanije, tokom prethodnog perioda na jednom od najvećih tržišta prodat u oko 4.8 miliona primeraka, dok je prethodni rekorder, Wii, za isto vreme prodat u oko 4 miliona jedinica.

Sjedinjene Države u ovom slučaju čine prostor na kome se nalazi gotovo polovina ukupno prodatih konzola, pošto je početkom decembra objavljeno da su Switch uređaji širom sveta prodati u preko 10 miliona primeraka.

Predsednik Nintendo of America, čuveni Redži Fils-Ejm je izjavio da je prezadovoljan uspehom nove konzole kao i da nas “očekuju zabavna iznenađenja tokom 2018. godine”, pošto je većina svoju konzolu dobila za praznike.

Još je otkrivena i statistika koliki procenat vlasnika Switch konzola poseduje odrđenu igru, tako Super Mario Odyssey poseduje 60% korisnika, a kod 55% se nalazi Zelda: Breath of the Wild, koja je pokupila brojne nagrade za igru godine. Dalje na listi se nalaze Mario Kart 8 Deluxe, kod 50% vlasnika, i Splatoon 2, kod 20%.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!