Gadgets

Otkriven nedostatak na Intelovim procesorima koji donosi do 30% niže performanse

Nedavno je otkriven veliki bezbedonosni propust na Intelovim procesorima koji može ugroziti bezbednost korisnika, za koji je ubrzo izdata zakrpa, koja je izgleda donela još više problema nego ranije, zato što sada mnogi korisnici na svojim mašinama baziranim na Intelu prijavljuju i do 30% niže performanse nego ranije na Windows i Linux operativnim sistemima.

Intelovi procesori koji su se na tržištu pojavili tokom prethodne decenije poseduju grešku u dizajnu koja omogućava klasičnim programima da pristupe kernel memoriji, odnosno oblasti bitnoj za rad operativnog sistema, što omogućava hakerima da se lakše dokopaju ličnih informacija. Gorepomenute ispravke se sastoje u potpunom odvajanju kernel memorije od klasičnih procesa, ali to zauzvrat dovodi do usporavanja računara, pošto je zamena između dva različita prostora potrebna svaki put kada se neki proces pokrene. Ovime su najviše pogođeni igrači, koji prijavljuju znatno slabije performanse u igrama.

Pored prijava lošeg uticaja na performanse, pojavilo se i testiranje koje prikazuje da su performanse u igrama ostale nepromenjene.

Intel se sada nalazi u veoma lošoj poziciji, pošto mu AMD sa novim Ryzen procesorima diše za vratom, a propusti ovakvog kalibra uvek dovode do velikog udarca na prodaju.

Još uvek očekujemo zvaničan odgovor.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top