PC

Priča o otkazanoj Aliens RPG igri Obsidiana

Alien (Osim Putnik/Tuđin) franšiza je oduvek imala svoje mesto u industriji video igara, ali je krajem prošle i početkom ove decenije prolazila kroz težak period sa nekoliko osrednjih do potpuno loših naslova, kao što je Aliens: Colonial Marines (pu, pu, ne ponovilo se).

Na sreću, SEGA je poslednju Alien igru stavila u ruke sjajnih majstora iz Creative Assembly, koji su napravili pravo horor remek-delo u vidu Alien: Isolation, vrativši Aliena korenima istinskog i čistog horora, sa vizuelnim stilom koji je odisao originalnim filmom. Nedavno nam je najavljena i nova Alien igra, za koju se nadamo da će biti bar upola dobra kao Alien: Isolation.

Ipak, malo ko zna da smo pre desetak godina mogli da dobijemo još jednu sjajnu Alien igru, i to ni manje ni više nego iz ruku majstora RPG igara, studija Obsidian Entertainment.

Sega, kao ekskluzivni vlasnik Alien prva za video igre, je prišla upravi Obsidiana sa idejom da rade na akcionom Alien RPG naslovu, što je Obsidian rado prihvatio, pogotovo jer je u to vreme već sarađivao sa Segom na igri Alpha Protocol. Rad na igri je ozbiljno odmakao i postojao je poprilično igriv demo. Igra je trebalo da se udalji od tada popularnih akcionih elemanta Alien igara i da se vrati mračnoj atmosferi čistog užasa. U duhu Obsidian rpg igara, postojao je veliki broj dijaloga, teške moralne odluke, sistem stresa, karakteri sa bogatim ličnostima, elementi šunjanja i pucanja… Sve ono što bismo očekivali od jednog kvalitetnog RPG-a smeštenog u Alien svetu.

Ipak, Obsidian je stalno tražio još para jer su troškovi rasli, i na kraju je Sega bez previše objašnjenja otkazala projekat u februaru 2009. godine, samo par nedelja nakon što je Obsidian poslao takozvani “vertical slice” koji je trebalo da pokaže sve mogućnosti igre.

Detaljnije o ovom otkazanom RPG-u pod imenom Aliens: Crucible, možete pogledati u sjajnom kratkom dokumentarcu ispod, gde možete i videti gomilu snimaka iz ove otkazane igre. Na kraju, šta da kažemo, osim – šteta.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top