PLAY! ; PLAY! Zine

Sony patentirao novu tehnologiju VR kontrolera

Tržište VR tehnologija za gejming je prošle godine bilo u određenoj stagnaciji, ali je ova godina ponovo krenula snažno kada je virtuelni gejming u pitanju.

Najpre je HTC predstavio HTC Vive Pro i bežićni adapter, donoseći visoku rezoluciji i bežično povezivanje, dve stvari koje su svakako veoma bitne za budućnost i razvoj VR gejminga, a preko vikenda smo saznali i da je Sony patentirao nove tehnologije za njihove motion kontrolere.

Sony VR trenutno koristi PlayStation Move kontrolere, koji su stari preko deset godina i svakako su odavno zastarela tehnologija i nedovoljna podrška za PlayStation VR, tako da je za očekivati da će Sony uskoro predstaviti nove motion kontrolere, a ovi patenti nam upravo to govore.

Na slici se vidi da će imati analogni džojstik na palčevima, nešto što mnogi Sony VR fanovi odavno traže, kao i veliki broj drugih tastera na toj površini, i okidače u podnožju. I traka za držanje oko ruke sada se nalazi bočno, a ne na dnu kontrolera, što će svakako efikasnije držati ove spravice na ruci.

Ključan patent na ovim kontrolerima jeste tehnologija prepoznavanja i praćenja pokreta vaših prstiju, što imerziju igranja u VR tehnologiji svakako može da podigne u potpuno nove visine. Ono što je posebno zanimljivo, nagoveštava se da će pokrete ruku pratiti kamere na VR kacigi, a ne kamera ispred, kako je to do sada bilo, što nam možda nasluđuje da uskoro možemo da očekujemo i novu, naprednu verziju PSVR.

Skice patenta možete videti ispod:

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!