PlayStation 4

Sony patentirao novu tehnologiju VR kontrolera

Tržište VR tehnologija za gejming je prošle godine bilo u određenoj stagnaciji, ali je ova godina ponovo krenula snažno kada je virtuelni gejming u pitanju.

Najpre je HTC predstavio HTC Vive Pro i bežićni adapter, donoseći visoku rezoluciji i bežično povezivanje, dve stvari koje su svakako veoma bitne za budućnost i razvoj VR gejminga, a preko vikenda smo saznali i da je Sony patentirao nove tehnologije za njihove motion kontrolere.

Sony VR trenutno koristi PlayStation Move kontrolere, koji su stari preko deset godina i svakako su odavno zastarela tehnologija i nedovoljna podrška za PlayStation VR, tako da je za očekivati da će Sony uskoro predstaviti nove motion kontrolere, a ovi patenti nam upravo to govore.

Na slici se vidi da će imati analogni džojstik na palčevima, nešto što mnogi Sony VR fanovi odavno traže, kao i veliki broj drugih tastera na toj površini, i okidače u podnožju. I traka za držanje oko ruke sada se nalazi bočno, a ne na dnu kontrolera, što će svakako efikasnije držati ove spravice na ruci.

Ključan patent na ovim kontrolerima jeste tehnologija prepoznavanja i praćenja pokreta vaših prstiju, što imerziju igranja u VR tehnologiji svakako može da podigne u potpuno nove visine. Ono što je posebno zanimljivo, nagoveštava se da će pokrete ruku pratiti kamere na VR kacigi, a ne kamera ispred, kako je to do sada bilo, što nam možda nasluđuje da uskoro možemo da očekujemo i novu, naprednu verziju PSVR.

Skice patenta možete videti ispod:

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top