PLAY! ; PLAY! Zine

Stiže nam nova Alien igra!

FoxNext Games,  koji stoji iza Planet of the Apes: The Last Frontier, je objavio da je prisvojio studio Cold Iron Games, koji radi na potpuno novoj igri smeštenoj u Alien univerzumu.

FoxNext Games je osnovan pre tačno godinu dana, i u pitanju odeljak koji se bavi video igrama u okviru čuvene filmske kuće 20th Century Fox. Studio “Hladno gvožđe” je osnovan 2015. godine od strane bivših vodećih ljudi studija Cryptic Studios , poznatog pretežno po MMO igrama, kao što su Star Trek Online, Neverwinter i City of Heroes.

O novom Alienu trenutno nema mnogo podataka osim da će biti pucačina i da se razvija za PC i konzole.

Cold Iron Games u svojim redovima ima veterane u izradi video igara, sa prethodnim iskustvom u radu na naslovima kao što su Neverwinter, Bioshock Infinite, Metroid Prime 3, čega je svestan presednik FoxNext Gamesa: “CI studio ima sjajan smisao za dizajn i talenat za razvoj koji je i više nego dobrodošao u našem cilju da izgradimo multi-platformski portfolio sjajnih igara. Iskreno se radujemo saradnji sa ovim timom u razvoju sveta ispunjenog akcijom i zavijenog misterijama Alien univerzuma.”

Do sada je ekskluzivna prava na Alien igre imala SEGA u saradnji sa 20th Century Fox, i pod čijom smo izdavačkom palicom dobili igre kao što su Aliens vs. Predator, Aliens: Colonial Marines i Alien: Isolation. Prethodna igra o ovom kultnom filmskom čudovištu, Alien: Isolation, izrađena 2014. godine od strane studija Creative Assembly je prikupila pozitivne kritike zbog odličnog horor ambijenta, visoke napetosti i stealth elemenata.

FoxNext takođe radi na free-to-play igri za mobilne uređaje sa likovima iz Mavelovog univerzuma, Marvel Strike Force, koji će izaći negde tokom 2018. godine.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!